Steki w MUU MUU przy Placu Teatralnym

9 Paźdź

IMG_20131008_174948

Po tym jak mocno zraziłyśmy się do Solca 44, gdzie stek podawany na papce ziemniaczanej wygląda jak rodzaj bitki lub zraza wołowego, a piwo imbirowe nieprzyjemnie wyżera gardło, postanowiłyśmy zjeść porządne mięso. W tym celu w niedzielne wczesne popołudnie wybrałyśmy się do Muu Muu (Plac Teatralny). Nie znamy się jakoś nie wiadomo jak na stekach, więc zdecydowałyśmy się na średnio wysmażonego steka New York (45 zł) oraz sosy z wina Madeira i holenderski z estragonem i trybulą (w cenie). Do tego frytki domowe (8 zł), sałatka (8 zł) i piwo (10 zł).

IMG_20131008_174131

IMG_20131008_174715

Na początek dostałyśmy przystawki: marynowane karchochy w oliwie nadziewane papryką i jakimiś orzechami (migdały?) – bardzo moje smaki, kwaśne, tłuste i na słono. Steki wyglądały świetnie i smakowały chyba właśnie jak trzeba: odpowiednio słone, chwilę trzeba było pożuć, ale dzięki temu można było skupić się na smaku. Na pewno nie były za twarde. Ja w każdym razie jestem jak najbardziej za. Do tego super tłuste frytki (takich jeszcze nigdzie nie jadłam) i oryginalny mocno maślany sos holenderski (ten z wina madera rzadki, ale bardzo ciekawy) – nie wiem dlaczego, ale całość nie sprawiała wrażenia za tłustej, choć może bez sałatki byłoby gorzej. Na koniec dostałyśmy mini granitę o smaku mango, ewidentnie nieprzemysłowa, zrobiona z prawdziwych owoców.

muu5

muu1

Obsługa idealna, nienachalna, wystrój bardzo ze smakiem (przestrzeń „płaska”, zaaranżona funkcjonalnie i z głową, fajny widok na plac Teatralny). Nie mam się do czego przyczepić i bardzo mnie to cieszy.

muu3

Muu Muu

Warszawa, ul. Moliera 8, http://www.muumuu.pl/

A w menu bardzo dokładnie objaśnione stopnie wysmażenia steków. Pomocne przy wyborze: http://www.muumuu.pl/menu.pdf

Fot: Urszula Ula, Cooking Cure

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

cooking cure

kocham jedzenie jak Grażyna Torbicka kino

Kuchnia nad Atlantykiem (już od 10 lat)

kocham jedzenie jak Grażyna Torbicka kino

kuchniabazylii.pl

kocham jedzenie jak Grażyna Torbicka kino

Parweniusz

O kulturze. I w ogóle.

BLOKI TO MY

kocham jedzenie jak Grażyna Torbicka kino

Powojenny Modernizm » Magazyn

kocham jedzenie jak Grażyna Torbicka kino

Relish it

kocham jedzenie jak Grażyna Torbicka kino

kocham jedzenie jak Grażyna Torbicka kino

Teatr Krzesiwo

Teatr autorski Ryszarda Polaszka

radcaminister

Jak działa MSZ

SCANDYBARS

kocham jedzenie jak Grażyna Torbicka kino

TUnitka TUkafka sklep z tkaninami

kocham jedzenie jak Grażyna Torbicka kino

David Lebovitz

Paris based chef baking and writing cookbooks

kocham jedzenie jak Grażyna Torbicka kino

La Cuisine de Bernard

kocham jedzenie jak Grażyna Torbicka kino

kocham jedzenie jak Grażyna Torbicka kino

Przepisy, Potrawy, Diety, Gotowanie | Sprawdz Przepisy na Dania, Zupy, Sałatki, Kurczak, Ciasto na pierwszym społecznościowym portalu o przepisach i gotowaniu.

Ruth Landesa

kocham jedzenie jak Grażyna Torbicka kino

stars inspirations

kocham jedzenie jak Grażyna Torbicka kino

%d bloggers like this: